Leta hund

Airtags till hunden eller katten

Airtags är en typ av trådlös tracker som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt husdjur om det skulle gå vilse. Du kan använda Airtags genom att fästa den på djurets krage eller annan plats där det är lätt att hitta, och sedan använda den med hjälp av en iPhone eller iPad för att spåra djurets plats i realtid. Du kan också använda Airtags för att få notiser om när djuret lämnar ett bestämt område, så att du kan få ett meddelande om att det behöver hittas. En annan användning av Airtags är att hjälpa dig att hitta ditt husdjur om det går vilse genom att få en platsbasering eller ett ljudsignal som hjälper dig att hitta det.

Vad är Airtags?

Airtags är en ny typ av trådlös tracker som lanserades av Apple under april 2021. Dessa små enheter är speciellt utformade för att hjälpa dig att hålla koll på dina viktigaste föremål, som exempelvis nycklar, väskor, eller till och med dina husdjur.

Airtags är mycket små och kan lätt fästas på en mängd olika föremål. De är också vattentåliga och kan hålla en laddning i upp till ett år. De använder sig av U1-chipet och Bluetooth 5.0 för att kommunicera med enheter med iOS 14.5 eller senare, såsom iPhones och iPads.

För att använda Airtags, behöver du bara lägga till dem till din iCloud-konto och sedan använda Find My-appen på din iPhone eller iPad för att spåra dina föremål. Appen visar dig en exakt platsbasering för varje Airtag på en karta, så att du kan hitta dina föremål snabbt och enkelt. Du kan också ställa in så att du får notiser när Airtaget lämnar ett bestämt område, till exempel om du är orolig för att du ska glömma din väska på ett café eller om ditt husdjur går vilse.

Airtags har också en unik funktion som kallas Precision Finding, som gör det möjligt för dig att hitta dina föremål i trånga utrymmen genom att använda AR-teknik och ljudsignaler. När du är i närheten av ditt föremål, kan du öppna Find My-appen och få en AR-visning som hjälper dig att hitta det precis där det är. Du kan också aktivera ett ljudsignal för att hjälpa dig att hitta det ännu lättare.

En annan användning av Airtags är att dela platsen med andra personer som också har Airtags. Detta kan vara användbart om du vill hålla koll på dina barn eller andra älskade, eller om du vill dela platsen för dina föremål med en vän eller kollega.

Sammanfattningsvis är Airtags en kraftfull och användbar verktyg för att hålla koll på dina viktigaste föremål.

Hur fungerar Airtags?

Airtags fungerar genom att använda sig av U1-chipet och Bluetooth 5.0 för att kommunicera med enheter med iOS 14.5 eller senare, såsom iPhones och iPads. När du lägger till en Airtag till din iCloud-konto, kan du använda Find My-appen på din iPhone eller iPad för att spåra dina föremål.

Airtags använder sig av en teknik som kallas ”precision finding” för att hjälpa dig att hitta dina föremål i trånga utrymmen genom att använda AR-teknik och ljudsignaler. När du är i närheten av ditt föremål, kan du öppna Find My-appen och få en AR-visning som hjälper dig att hitta det precis där det är. Du kan också aktivera ett ljudsignal för att hjälpa dig att hitta det ännu lättare.

Airtags kan också användas för att få notiser när ett föremål lämnar ett bestämt område, så att du kan få ett meddelande om att det behöver hittas. Du kan också dela platsen med andra personer som också har Airtags, vilket kan vara användbart om du vill hålla koll på dina barn eller andra älskade, eller om du vill dela platsen för dina föremål med en vän eller kollega.

Airtags är också vattentåliga och kan hålla en laddning i upp till ett år.

Hur lång räckvidd har Airtags?

Räckvidden för Airtags är beroende av enheter som används för att spåra dem och av omgivningen där de används. Enligt Apple, kan Airtags ha en räckvidd på upp till 100 meter (328 fot) från en iPhone eller iPad som använder sig av Bluetooth 5.0 teknologi. Men det är viktigt att notera att det kan finnas hinder som kan påverka räckvidden, till exempel väggar eller andra föremål som kan blockera signalen.

Det är också viktigt att notera att räckvidden kan variera beroende på om det finns flera enheter som använder sig av Airtags i närheten eftersom det kan skapa störningar i signalen. Även om det finns en räckvidd på 100 meter, det är vanligtvis inte realistiskt att förvänta sig att använda Airtags på det här avståndet, särskilt inte om det finns flera hinder i vägen.

Kan andra se min Airtag?

Ja, det är möjligt för andra att se din Airtag om de är i närheten av den och har en enhet med iOS 14.5 eller senare. Detta gäller speciellt om andra personer använder Find My-appen på sin iPhone eller iPad för att söka efter Airtags i närheten.

Det finns dock vissa sätt att skydda din Airtag från att visas för andra. Du kan välja att göra din Airtag osynlig för andra i Find My-appen genom att gå in i inställningarna och välja ”Osynlig” för din Airtag. På så sätt kommer det inte att dyka upp på kartan eller ge någon ljudsignaler för andra användare.

About the author